Winter

Het is echt niet zo dat de hond niet getrimd hoeft te worden in de wintermaanden. Het is juist van belang dat de hond in die periode goed verzorgd wordt, de vacht kan dan misschien wel wat langer blijven. De hond heeft meer last van vocht dan van kou en lang haar blijft langer nat. Nagels groeien het hele jaar door en moeten ook in de winter regelmatig geknipt en geveild worden. Bij veel honden groeit er haar tussen de voetzolen. Sneeuw en pekel plakt hier in vast en veroorzaakt zeer pijnlijke hondenvoeten. Dit voorkom je grotendeels door de voetjes in de winter een keer extra te laten uitscheren.

Trimmen is sowieso niet alleen knippen/scheren of plukken van de hond. Breng je hond ook eens voor een heerlijke “wellness” behandeling (ontklitten/ontwollen/wassen/föhnen). Je hebt weer weken een frisse blije hond in huis.

Zomer

In de zomermaanden bij warm weer is een veelgehoorde kreet “doe maar lekker kort!” Op zich klinkt dat heel logisch, maar sommige honden hebben een dunne vacht waardoor er grote kans is op zonnebrand. In overleg met jou als eigenaar kijken we naar de beste behandeling voor jouw hond.

© 2019 Honden&zo | alle rechten voorbehouden | Algemene voorwaarden